<em id="iyjaz"><big id="iyjaz"></big></em>

 • <acronym id="iyjaz"></acronym>
 • <samp id="iyjaz"></samp>
  <legend id="iyjaz"><li id="iyjaz"></li></legend>

   <ol id="iyjaz"><blockquote id="iyjaz"></blockquote></ol>

   <legend id="iyjaz"></legend>
   <ol id="iyjaz"><output id="iyjaz"></output></ol>
  1. <acronym id="iyjaz"></acronym>

   <optgroup id="iyjaz"><li id="iyjaz"></li></optgroup>

   <ol id="iyjaz"><blockquote id="iyjaz"></blockquote></ol>

   <track id="iyjaz"></track>
  2. <acronym id="iyjaz"></acronym>

  3. Dít zijn jouw rechten bij het verplaatsen of annuleren van je bruiloft

   “Het leek zo’n geweldig plan. Een weekend lang met vrienden en familie in Itali? om te trouwen”, vertelt jurist Tineke Splinter (25). “Helaas liep het anders.” Ze moest afgelopen april haar eigen bruiloft op Sicili? annuleren vanwege de coronacrisis, maar gelukkig wist ze precies wat haar rechten waren en welke stappen zij kon ondernemen. In dit artikel beantwoordt ze dan ook al jouw vragen met betrekking tot het verplaatsen of annuleren van je bruiloft.

    

   Door de coronamaatregelen moest Tineke binnen 20 (!) dagen opeens van alles regelen en annuleren. Ook de verzekering en alle leveranciers moesten worden benaderd en het hele programma werd omgegooid. “Itali? werd Katwijk en een weekend lang trouwen werd een bruiloft op maandagochtend 20 april 2020 van half 9 tot half 12 met alleen onze families en getuigen. Toch een super bijzonder moment waaraan we beiden met een grote glimlach terugdenken”, vertelt Tineke.

    

   “Op dat moment ben je echt blij dat je weet waar je recht op hebt en hoe je je situatie kunt aanpakken. Al is het toch echt veel makkelijker als je zelf geen partij bent en voor een ander optreedt”, aldus de jurist die werkzaam is bij Brandmeester, een moderne juridische hulpverlener die online rechtshulp aanbiedt.

    

   Waar moet je allereerst op letten als je van plan bent om de bruiloft te verplaatsen of annuleren?

   “Op de overeenkomst, want deze is leidend. Het maakt niet uit of het een getekende of goedgekeurde offerte is of dat het andere afspraken op papier zijn. Check dus altijd goed wat je hebt afgesproken en of de verhuurder van de locatie of de opdrachtnemer algemene voorwaarden hanteert. Als daar nergens in je overeenkomst iets over vermeld staat, zijn ze niet van toepassing en kan de locatie zich ook niet beroepen op een bepaling van hun algemene voorwaarden. Als in de overeenkomst wordt vermeld dat er wél algemene voorwaarden van toepassing zijn en je hebt deze kunnen lezen, dan zijn deze voorwaarden – naast de andere afspraken – van toepassing. Lees dus alles goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.”

    

   Wanneer mag de locatie kosten in rekening brengen als ik mijn bruiloft annuleer?

   “Dit is afhankelijk van wat je met de locatie hebt afgesproken en wat er in de overeenkomst staat. Willen jullie zelf de bruiloft annuleren vanwege de coronacrisis, maar kan de verhuurder van de locatie wel gewoon nakomen wat is afgesproken, dan mag hij kosten in rekening brengen voor de annulering. Maar heb je een zaal gehuurd voor 100 man en mogen er minder mensen in deze zaal vanwege de anderhalvemeterregel? Dan heb je het recht de overeenkomst te ontbinden als de verhuurder geen geschikte oplossing kan bieden, want hij kan de overeenkomst dan zelf niet nakomen. Daar kun jij niets aan doen, dus kun je de overeenkomst kosteloos annuleren.”

    

   In hoeverre blijven deze regels hetzelfde voor enkel het verplaatsen van mijn bruiloft?

   “Het verplaatsen van de datum betekent een wijziging ten opzichte van de oorspronkelijke overeenkomst. Een wijziging moet gebeuren met instemming van beide partijen. Je kunt dus niet zomaar een nieuwe datum vaststellen zonder dit te overleggen met de locatie en andere trouwleveranciers.”

    

   Tineke vervolgt: “Gaat het uitsluitend om het verplaatsen van de datum en heeft het verder geen betrekking op wat er gehuurd is, dan is een prijsverhoging in principe niet redelijk. Houd wel rekening met hoog- en laagseizoen en eventuele inflatie die de prijs kunnen be?nvloeden. Wordt daarnaast ook het aantal genodigden gewijzigd of bijvoorbeeld de grootte van de zaal? Dan moet je rekening houden met een aanpassing van de prijs.”

    

   Wordt de annuleringstermijn aangepast aan mijn nieuwe trouwdatum?

   “Is er een annuleringstermijn in de algemene voorwaarden opgenomen en zijn deze van toepassing op de overeenkomst? Check dan de formulering van deze bepaling. Vaak wordt de datum van de daadwerkelijke uitvoering van de overeenkomst aangehouden als leidend. Dit betekent dat de annuleringstermijn ook opschuift bij het aanpassen van de overeenkomst, tenzij anders afgesproken.”

    

   Maar wat nou als bijvoorbeeld de fotograaf of weddingplanner niet op mijn nieuwe datum kan?

   “Met je fotograaf of weddingplanner sluit je een ander soort overeenkomst af dan met de locatie. Dit noem je een overeenkomst van opdracht en deze kun je in principe gewoon opzeggen, zolang er geen annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Je bent de leverancier echter wel een redelijk loon of onkostenvergoeding verschuldigd als er al uren of kosten zijn gemaakt.”

    

   Wat moet ik vooral wél en niet doen als dingen niet lopen zoals gepland?

   “Voor al het bovenstaande geldt: ga in gesprek met de locatie of je trouwleverancier. Ga na wat de mogelijkheden zijn en denk samen na over een oplossing. Een felle e-mail met een betoog over al je rechten doet vaak geen goed. Zorg ervoor dat je in goed overleg naar een passende oplossing voor beide partijen zoekt. En als je nu een overeenkomst sluit voor volgend jaar, bespreek dan goed wat de opties zijn als de situatie omtrent corona verandert. Zorg ervoor dat je de gemaakte afspraken schriftelijk vastlegt. Het is heel gebruikelijk om na ontvangst van de offerte of na een gesprek per e-mail te bevestigen wat er allemaal is besproken. Zo weten beide partijen wat er is afgesproken en voorkom je een eventuele miscommunicatie.”

    

   Welke tips heb je voor mij en andere bruidsparen die in hetzelfde schuitje zitten als jij?

   “Staar je niet blind op wat niet kan, maar kijk naar wat wel kan. Bepaal samen wat jullie het meeste waard is: een heel groot feest met iedereen of een klein intiem moment met alleen familie en je beste vrienden. Een klein gezelschap levert in coronatijd namelijk zelden problemen op en heeft ook voordelen”, weet Tineke uit eigen ervaring.

    

   “Wil je toch een groot feest, maar kun je de al geboekte locatie niet kosteloos annuleren? Kijk dan samen met de locatie wat wel mogelijk is. Als je niet kunt ontbinden, sta dan open voor een oplossing waarmee beide partijen gebaat zijn. Misschien dat je op de oorspronkelijke datum een diner kunt plannen bij de geboekte locatie. Met een deel van de gasten zou je zo toch het moment kunnen vieren. Wellicht dat de locatie daarmee instemt. Het aanpassen van de overeenkomst is meestal eenvoudiger dan de overeenkomst annuleren”, aldus de jurist.

    

   Categorie:  Nieuws Tags: trouwen, locatie, jurist, annuleren, verplaatsen, bruiloft, corona, coronamaatregelen, coronacrisis
   Inloggen
   NL SB Ladybird
   国产在线免费,加比勒久久综合久久爱,日本av无码不卡高清免费,日本不卡中文一区二区,超级香蕉97视频在线观看